Kunjungan Presiden PAPTI ke Medan

PRESIDEN PAPTI, Sdr Lukman Ismail telah mengadakan kunjungan ke Medan, Indonesia pada 29 dan 30 Oktober lalu bagi memenuhi undangan Perwakilan Mahasiswa Malaysia Unniversitas Sumatera Utara (PMUSU).

Selain merasmikan Malam Anugerah Kecemerlangan PMUSU Ke-12, Presiden PAPTI turut mengadakan pertemuan dengan barisan jawatankuasa Persatuan Kebangsaan Pelajar-pelajar Malaysia di Indonesia (PKPMI) Cawangan Medan serta barisan jawatankuasa PMUSU.

Pada kesempatan itu, Lukman telah memberikan taklimat ringkas mengenai PAPTI di samping peranan dan masa depan persatuan yang memayungi alumni seluruh Indonesia itu selain mendengar masalah-masalah yang dihadapi oleh para pelajar kita di Sumatera Utara.

Lukman berkata, pihaknya bercadang untuk melantik seorang wakil PAPTI di Medan bagi memudahkan PAPTI menyalurkan maklumat kepada para pelajar di Sumatera Utara khususnya dan di kepulauan Sumatera amnya.

"Kita sudah ada wakil di Jakarta, jadi adalah sebaiknya jika di Medan ini kita juga ada wakil yang kita lantik daripada kalangan pelajar," katanya.

Sesi ais krim bersama barisan jawatankuasa PKPMI Cawangan Medan. Hadir sama Yang Dipertuanya, Natasha As-Sakinah Mohd. Rosli (tiga dari kiri).

Makan tengah hari bersama sebahagian jawatankuasa PMUSU diketuai oleh Muhammad Rashdi (kanan).
Malam Anugerah Kecemerlangan PMUSU. Hadir sama Atase Pertahanan mewakili Konsul Malaysia di Medan (dua dari kanan).

Kemeriahan majlis diserikan dengan anugerah sampingan
Presiden PAPTI menyampaikan anugerah kepada salah seorang pelajar cemerlang.Sebahagian pelajar Malaysia di USU yang hadir.

Presiden PAPTI bersama YDP PKPMI Cawangan Medan, Atase Pertahanan Konsulat Malaysia di Medan dan Pengerusi PMUSU. 

Presiden PAPTI menyerahkan sumbangan RM500 kepada Pengerusi PMUSU, Sdr Muhammad Rashdi.Share:

Catatan Popular

Arkib Blog