AGM PAPTI: Barisan kepimpinan lama dikekalkan

Sebahagian ahli-ahli PAPTI bergambar bersama-sama barisan kepimpinan baharu persatuan itu pada Mesyuarat Agung Tahunan Ke-22 PAPTI di UPM Serdang hari ini.
SERDANG - Hampir kesemua barisan Ahli Majlis sesi lalu diketuai Presiden, Sdr Lukman Ismail dikekalkan pada sesi pemilihan sempena Mesyuarat Agung Tahunan Ke-22 Persatuan Alumni Pendidikan Tinggi Indonesia (PAPTI) di sini hari ini.

Turut dipilih semula ialah Timbalan Presiden, Dato' Dr Abdul Latif Awang serta lima Ahli Majlis yang lain itu Setiausaha Agung, Pn Hasnah Ismail, Prof Madya Dr Ismail Abdullah, Sdr Mohamad Nasarudin Ab Rais, Ir Onn Mohd Yusof  dan Dr Norlee Hazaniza Ahmad.

Manakala satu-satunya muka baharu yang dipilih ialah Dr Nasaruddin Othman.

Lukman berkata, beliau akan melantik lima Ahli Majlis tambahan bagi mengisi kuota barisan kepimpinan PAPTI bagi penggal baharu ini termasuk mengekalkan Bendahari Agung sebelum ini, Dr Dasrilsyah Syahrial.

"Terima kasih kepada ahli-ahli PAPTI yang hadir hari ini kerana memberi kepercayaan sekali lagi kepada saya untuk menerajui persatuan ini serta mengekalkan sebahagian besar barisan Ahli Majlis sebelum ini.

"Sesungguhnya kepercayaan yang diberikan ahli-ahli merupakan satu amanah dan tanggungjawab yang besar, lebih-lebih lagi bagi memastikan PAPTI terus utuh sebagai sebuah persatuan alumni yang diyakini dan dihormati," katanya.

Pada mesyuarat itu, tiga lembaga pemegang amanah PAPTI turut dipilih. Mereka ialah Prof. Emeritus Tan Sri Dr Mohamed Salleh Mohamed Yasin, Prof Dr Saberi Othman dan Dr Shamsul Bahar Abdul Kadir.

Berikut senarai Ahli Majlis sesi 2015-2017 yang dipilih pada kali ini:

Presiden : Sdr Lukman bin Ismail

Timbalan Presiden : Dato' Dr Abdul Latif Awang

Enam Ahli Majlis:
1. Ir Onn bin Mohd Yusof
2. Prof Madya Dr Ismail Abdullah
3. Sdr Mohamad Nasarudin bin Ab Rais
4. Pn Hasnah binti Ismail
5. Dr Norlee Hazaniza binti Ahmad
6. Dr Nasaruddin bin Othman

Juruaudit:
1. Sdr Abdul Rahman bin Mat
2. Prof Madya Abdul Malek bin Md Yusof
Share:

Catatan Popular

Arkib Blog