PAPTI rancang terbitkan semula buletin persatuan

KUALA LUMPUR: Persatuan Alumni Pendidikan Tinggi Indonesia (PAPTI) merancang untuk menerbitkan semula buletin persatuan selepas kali terakhir diterbitkan 22 tahun lalu dengan diberikan sentuhan baharu dari segi nama, kandungan dan reka letak.

Presiden PAPTI, Lukman Ismail berkata, penerbitan buletin ini penting bagi menyebarkan maklumat mengenai aktiviti persatuan kepada para ahli dan orang ramai, selain yang diterbitkan di laman web dan laman sosial PAPTI.

Menurutnya, selain sebagai penyebar maklumat, buletin PAPTI juga akan dijadikan wadah kepada ahli-ahli PAPTI baik dalam kalangan akademik, pakar perubatan, atau kepakaran dalam pelbagai bidang lain untuk berkongsi ilmu, kemahiran dan pengalaman.

"PAPTI akan memberi peluang seluas-luasnya kepada ahli untuk berkarya dan karya-karya boleh sahaja dalam bentuk ilmiah dan non-ilmiah," katanya.

Sehubungan itu, beliau mengalu-alukan kepada mana-mana ahli PAPTI yang berkemampuan untuk memberikan penajaan bagi tujuan penerbitan buletin ini yang dijangka akan diterbitkan pertengahan tahun depan.

Kata Lukman, jika semuanya berjalan lancar buletin tersebut akan dilancarkan pada program himpunan bekas-bekas pelajar Malaysia di Indonesia.

Pada masa yang sama, beliau turut mengalu-alukan ahli-ahli PAPTI untuk menyumbang tenaga sebagai barisan editorial buletin tersebut yang akan diketuai oleh Dr. Dasrilsyah Syahrial yang juga mantan Ketua Editor buletin PAPTI sebelum ini. - PAPTI
Share:

Catatan Popular

Arkib Blog