PAPTI ikut serta meriahkan sambutan HUT RI

KUALA LUMPUR: Persatuan Alumni Pendidikan Tinggi Indonesia (PAPTI) turut memeriahkan resepsi sambutan Ulang Tahun Republik Indonesia ke-66 yang diadakan di Hotel Royale Chulan, di sini pada 18 Ogos lalu.

Majlis anjuran Kedutaan Besar Republik Indonesia (KBRI) di Kuala Lumpur itu dihadiri kira-kira 1,000 tetamu terdiri wakil-wakil kedutaan asing, agensi-agensi kerajaan Indonesia di Malaysia, para pegawai dan wakil agensi kerajaan Malaysia dan wakil-wakil komuniti dan pelajar Indonesia di Malaysia.

Turut hadir Menteri Kebudayaan dan Kesenian Indonesia, Pemangku Duta Besar Malaysia ke Indonesia dan para pegawai kanan KBRI di Kuala Lumpur.

PAPTI diwakili oleh Setiausaha Agungnya, Sdr Lukman Ismail dan Ahli Majlis PAPTI, Sdr Nasaruddin Othman. Majlis yang berlangsung mulai 8 malam itu berakhir kira-kira 10.30 malam.

Antara acara yang diatur termasuk persembahan kebudayaan Indonesia dan pertunjukan fesyen selain hidangan pelbagai juadah dari menu antarabangsa. KBRI turut menyediakan menu khas kepada para tetamu iaitu bakso dan sate iaitu makanan istimewa Indonesia.

Berikut adalah gambar-gambar yang sempat dirakamkan sepanjang majlis resepsi itu berlangsung:

Pertunjukan fesyen menjadi tumpuan pada majlis tersebut.
Persembahan tarian masyarakat Betawi turut dipentaskan.
Persembahan lagu-lagu patriotik di penghujung majlis.
Bakso jadi pilihan anak-anak Indonesia yang rindukan masakan bonda.
Menu istimewa bakso asli Indonesia disediakan kepada tetamu.
* Gambar kurang memuaskan. Rakaman menggunakan telefon E71
Share:

Catatan Popular

Arkib Blog